Vuoden Kultaseppä 2017 näytteilleasettajana Oulussa!

Posted on

Jukka Räsänen Vuoden Kultaseppä 2017

Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän.
Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä, on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla.

Vuoden 2017 vuoden kultasepäksi Suomen Kultaseppien Liitto on nimittänyt kultaseppä Jukka Räsäsen Oulusta.

Jukka Räsänen on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista kultasepäksi vuonna 1994. Oma verstas joka perustettiin vuonna 1999, sijaitsee Oulussa perinteitä kantavissa tiloissa, jossa on toiminut kultasepänalan liike aina 1920 luvulta lähtien.

Jukka Räsäsen työ edustaa pitkäjänteistä, tinkimätöntä kultasepän käsityötaitoa tukenaan nykyaikaista teknologiaa. 3 D mallinnus on ollut Jukan työssä mukana tärkeänä työvälineenä heti uuden tekniikan tultua markkinoille.

Päätuotteet, oman malliston lisäksi, Jukka Räsäsen tuotannossa ovat yksilölliset tilaustyöt pääasiassa vihki- ja kihlasormukset.

Jukan aktiivinen ulkoiluharrastus, joka on vienyt hänet eksoottisiin kohteisiin ympäri maailmaa, heijastuu hänen selkeään pelkistettyyn pohjoismaalaiseen muotokieleen. Korun tulee, kauniin ulkomuodon lisäksi, sisältää kantajalleen tärkeitä tarinoita ja elämyksiä.

Lue lisää: http://www.kultasepparasanen.fi/