Sinun näköisesi huomenlahja

Posted on

Sensuellit boudoir-kuvat ovat hyvin henkilökohtainen lahja ja silmiä avaava kokemus. Tämä valokuvauksen muoto on ollut huomenlahjakuvina morsiamien suosiossa jo joitain vuosia ja se vaikuttaisi tulleen jäädäkseen.

Boudoir-kuvauksen suunnittelussa on samoja piirteitä kuin hääkuvauksenkin suunnittelussa. Näissä kuvissa kuvattava on kuitenkin usein yksin ja niiden tyyli saattaa olla täysin hääkuvista poikkeava. Boudoir-kuvia ei monesti ole myöskään tarkoitettu kaikkien sukulaisten nähtäväksi, vaan tarkoin valittujen ihmisten iloksi. Näin ollen kuvauksen suunnittelussa täytyy huomioida joitain asioita hieman eri tavoin kuin hääkuvauksessa.

sanni-mari-1

Huolella suunnitelluilla kuvilla voit kertoa kumppanillesi tai jopa itsellesi jotain, joka on vaikea pukea sanoiksi. Sana boudoir tulee ranskasta ja tarkoittaa naisen yksityistä pukeutumishuonetta, jonne ylimääräisillä silmäpareilla ei ole asiaa. Tänä päivänä sanaa käytetään paljon valokuvauksen yhteydessä. Ehkäpä nykyään voidaan ajatella, että boudoir tarkoittaa henkistä tilaa, jossa henkilö voi olla vapaasti juuri niin sensuelli tai seksikäs, kuin hän haluaa. Tästä hetkestä otetut kuvat jäävät muistoksi tai päätyvät lahjaksi tärkeälle ihmiselle.

Boudoir-kuvaa henkilökohtaisempaa lahjaa on vaikea kuvitella. Siinä henkilö heittäytyy kuvan katsojan nähtäväksi ja tavallaan antaa lahjaksi jotain itsestään. Samalla kuvattava voi saada paljon myös itselleen. Itsensä näkeminen huolitelluissa kuvissa voi olla minäkuvaa muokkaava kokemus, joka jää mieleen vuosiksi eteenpäin.

Huomenlahjakuvina käsitetään yleisimmin klassiset ja sensuellit alusasukuvat, eikä suotta. Kaunis alusasu, viimeistely meikki ja kampaus sekä hieno miljöö mahdollistavat upean näyttävät kuvat. Tärkein osa kuvaa olet kuitenkin sinä.

Koska sinä olet kuvan pääosassa, tulee kuvauksen tyylin heijastaa juuri sinua. Jos et itse innostu alusasuista ja kimonoista, niin jätä ne suosiolla vaatekaappiin. Pukeudu sellaisiin vaatteisiin, joissa koet olosi itsevarmaksi ja viehättäväksi.

Kuvauspaikankaan ei välttämättä tarvitse olla hotelli- tai makuuhuone, ainakaan perinteinen valkoisilla lakanoilla. Inspiroidu kuvaukseen kaikesta, joka innostaa juuri sinua. Etsi teemaa suosikkisarjastasi tai -elokuvastasi! Viekö mielimusiikkisi sinut johonkin tiettyyn tunnelmaan? Innostutko retrosti menneistä vuosikymmenistä? Näitä asioita tutkimalla löydät oman boudoir-tilasi.

Päätä etukäteen kuvauksesi teema sekä suuret suuntaviivat ja anna niiden johdattaa valintojasi etsiessäsi tekijöitä, asuja ja kuvauspaikkaa. Tutki tarkasti tekijöiden aiempia töitä ja valitse sellaiset, joiden työnjälki sopii luonnostaan visioosi. Hyväkään luova tekijä ei ole parhaimmillaan epämukavuusalueellaan. Siksi kannattaa katsoa tekijöitä, jotka jakavat visuaaliset mieltymyksesi.

Tähän artikkeliin olemme keränneet liudan asioita, joita boudoir-kuvan tilaajan kannattaa mielestämme huomioida.

Portfolio

Tämä on mahdollisesti kaikkien tärkein muistettava asia valitessasi kuvaajaa. Tutustu huolellisesti kuvaajan aikaisempiin töihin ja vertaa niitä omaan visioosi. Mikäli et löydä selkeitä yhtäläisyyksiä, niin suosittelemme tarkastelemaan myös muita vaihtoehtoja.

Mikäli harkitsemaasi kokonaisuuteen kuuluu myös meikkaajan ja/tai kampaajan työ, niin muistathan tutustua yhtä lailla myös heidän työnäytteisiinsä.

Portfolion ohella voit myös tiedustella, että ovatko kuvat tehty kokeneiden mallien kanssa vai onko mukana myös ihan tavallisia asiakkaita.

sanni-mari-3

Mitä hintaan sisältyy

Eri valokuvaajien toimitussisällöt vaihtelevat laajasti. Näin ollen toimitussisällön läpikäyminen ja sopiminen etukäteen on hyvästä. Sinun kannattaa tiedustella esimerkiksi kuvauksen kestoa, toimitettavaa kuvamäärää tai mahdollisesti hintaan sisältyvää lahjapakkausta. Voit myös varmistaa, kuuluuko kuvauksen hintaan esimerkiksi kuvauksessa käytettävä tila.

Erilaisia kuvauskokonaisuuksia on saatavilla laidasta laitaan. Tässäkin oleellisinta on miettiä, että mitä juuri sinä tarvitset. Haluatko kaiken valmiina vai toivotko, että voit itse valita esimerkiksi kuvauspaikan.

Varmista toimitusaika

Mikään ei harmita niin paljoa, kuin reilusti hääpäivän jälkeen valmistuneet kuvat. Varmista siis kuvaajalta kuvien toimitusaikataulu. Sovi myös mahdollisista korvauksista, jos kuvat kuitenkin myöhästyvät.

Selvitä kuvien käyttöoikeudet

Varmista kuvaussopimuksesta, että voit itse päättää kuvien mahdollisesta julkaisusta. Tyytyväisenä asiakkaana voit tietenkin antaa tekijöille luvan julkaista kuvia, mutta tämä päätösvalta on hyvä olla sinun käsissäsi.

Muutenkin asioiden tarkka sopiminen kirjallisesti on sekä sinun, että kuvaajan etu. Näin toimiessa vältytään tahattomiltakin väärinkäsityksiltä.

Yhdessä hyvä tulee

Ole yhteydessä potentiaalisiin kuvaajiin ennen kuvauksen varaamista. Kuvauksen mukavuuden ja onnistuneen lopputuloksen kannalta on oleellista, että olette kuvaajan kanssa samalla aaltopituudella. Mikäli kuvaaja vaikuttaa sinusta epämiellyttävältä persoonalta, niin tutki suosiolla muita vaihtoehtoja.

Musiikilla tunnelmaan

Musiikilla on hyvä virittäytyä kuvaustunnelmaan! Kysy kuvaajaltasi, että onko kuvauspaikalla mahdollisuus soittaa vaikkapa omaa Spotify-listaa tai varmista asia ottamalla mukaan oma kannettava kaiutin.

Varo painaumia

Ennen kuvausta kannattaa pukea mahdollisimman löysiä vaatteita joissa ei ole myöskään puristavia resoreita tai muuta vastaavaa. Puristavista vaatekappaleista jää herkästi painaumia ihoon ja ne voivat näkyä kuvissa. Kuvaaja voi poistaa jälkiä kuvankäsittelyllä, mutta sileästä ihosta voi varmistu helposti itsekin.

Ideoita kuvien käyttöön

Boudoir-kuvia voi käyttää monipuolisesti. Voit antaa ne lahjaksi paperikuvina tai teettää niistä kirjan. Voit myös tehdä kuvasta suuren taulun kotiinne, ehkä makuuhuoneen tai vaikkapa salaisemmin vaatehuoneen seinää piristämään. Miltä kuulostaisi rohkeista kuvista tehty kalenteri? Tai vaikkapa joulukalenteri hieman myöhäisempänä lahjana?

Oletko valmis?

Kuvaukseen ei kannata lähteä, jos et ole sinut idean kanssa. Tee kuvaus itsellesi ja anna kuvat lahjaksi. Jos taas idea innostaa ja sinua arveluttaa käyttämättömät liikuntavuorot tai kesken jäänyt dieetti, niin anna palaa! Heittäytyminen tunnelmaan vaikuttaa kuviin paljon enemmän kuin kilo tai sentti suuntaan tai toiseen!


Kuvaus lahjaksi?

Oletko harkinnut ostavasi boudoir-kuvauksen lahjaksi tulevalle morsiamelle esimerkiksi polttarien yhteyteen? Idea ei ole huono, mutta ole varma siitä, että lahja miellyttää. Ihmiset suhtautuvat vähäpukeisuuteen eri tavoilla. Täysin yllättäen tavattuun tuntemattomaan kuvaajaan voi olla myös vaikea rakentaa tarvittavaa luottamusta. Kannattaa siis vihjata aiheesta jollain tapaa etukäteen, jotta voit tunnustella lahjansaajan asenteita.

Vaikka kuvaus tapahtuisi esimerkiksi polttarien yhteydessä, niin kuvaukseen kannattaa tulla ennen runsaampaa alkoholin nauttimista. Rohkaisukuohari voi olla hyvä idea, mutta selkeästi humaltunut asiakas ja muu seurue on kuvaajaan painajainen.

Polttareissa ollaan yleensä juhlimassa porukalla, mutta kuvausta seuraavien henkilöiden määrää kannattaa kysyä sekä kuvattavalta, että kuvaajalta. Jos annatte heidän keskittyä rauhassa kuvien tekemiseen, niin kuvista tulee luultavasti parempia.


Teksti: Jussi Koskela & Maiju Qju
Valokuvaaja
: Jussi Koskela /
www.jussikoskela.fi
Meikki ja hiukset: Maiju Qju / Loihtimo / www.loihtimo.fi
Somistus: Eeva-Mari Kauranen
Mallit: Sanni-Mari Hintsala, Henna Viitala
Kuvauspaikka: Toppalan mökit / www.toppalanmokit.fi