TOP 20 Suomen parhaat hääpaikat

Posted on

Elämän tärkein päivä ansaitsee arvoisensa juhlatilan. Onneksi Suomi on pullollaan hääpaikkoja jokaiseen makuun, olitpa sitten merellisen miljöön, tunnelmallisten kartanoiden tai luksusta huokuvien juhlasalien ystävä. Listasimme uniikeimmat hääpaikat, joissa juhlitaan niin intiimit illalliset kuin suuret hääjuhlatkin. Lue ja inspiroidu!

Hotel Kämp / Peilisali, Helsinki

Loistokasta kultaa, punaista samettia ja loputtomasti säkenöiviä peilejä. Hotel Kämpin Peilisali lienee yksi Helsingin legendaarisimmista juhlatiloista. Palatsimaisen tilan ylellisissä puitteissa juhlitaan jopa 150 vieraan häät. 

Lue lisää Hotel Kämpistä »

Kuva Kämp Peilisali

 

Story / Vanha Kauppahalli, Helsinki

Vanhan Kauppahallin Ravintola Storyssa historiallinen miljöö yhdistyy mutkattomasti moderniin fiilikseen. Päiväsaikaan tila on täynnä valoa ja lämpöä, mutta illan hämyssä kauppahallin valtaa täysin ainutlaatuinen, kutkuttava tunnelma. Storyssa järjestyy noin 50 vieraan hääillallinen. 

Lue lisää Storysta »

Pikkupalatsi, Tampere

Jos skandinaavinen minimalismi kyllästyttää, tässä on tutustumisen arvoinen juhlatila. Vuonna 1898 rakennettu Pikkupalatsi on yksi Tampereen hienoimmista juhlatiloista ja siellä vallitsee lämmin ja kodikas tunnelma. Monipuoliset tilat yhdistyvät korkeintaan 100 vieraan hääjuhlaan. 

Lue lisää Pikkupalatsista »

Soutupaviljonki, Helsinki

Historiallinen Soutupaviljonki rakennettiin Taka-Töölöön jo vuonna 1939. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevan juhlasalin ikkunoista avautuu huikeat näkymät merelle ja tila suorastaan tulvii valoa. Vaikka istuvalle illalliselle mahtuu jopa 88 häävierasta, tunnelma paviljongissa säilyy intiiminä. 

Lue lisää Soutupaviljongista »

Pyynikin panimo, Tampere

Valoisa juhlatila, jossa katseet vangitsee valtavat kuparipannut. Loft-tyylinen Pyynikin Panimo sijaitsee nimensä mukaisesti Pyynikillä, lähellä Tampereen keskustaa. Valoisan ja näyttävän juhlatilan historialliset puitteet ovat Museoviraston suojelemat ja sinne mahtuu noin 60 hääjuhlavierasta. 

Lue lisää Pyynikin panimosta »

Suomenlinna / Tenalji von Fersen, Helsinki 

Rosoiset tiiliholvit, suuret ikkunat ja Suomenlinnan ainutlaatuinen miljöö ovat Tenalji von Fersenin arvokkaan tunnelman kulmakivet. Juhlatila on kunnostettu vuonna 1775 rakennettuun viljavarastoon ja on nykyään yksi Suomenlinnan suosituimmista häätiloista. Tilaan mahtuu jopa noin 200 häävierasta. 

Lue lisää Tenalji von Fersenistä »

Kuva Tenalji von Fersen

Härmän Rati, Järvenpää

Järvenpään ihana helmi. Härmän Rati hurmaa 100-vuotiailla hirsiseinillään ja perinteisellä sisustuksellaan. Täydellinen hääpaikka Uudellamaalla vietettäviin, maksimissaan 90 vieraan häihin. 

Lue lisää Härmän Ratista »

Galleria Forum Box, Helsinki

Innostava ja urbaani Galleria Forum Box on yksi pääkaupungin upeimmista industrial-tiloista. Tyylikkään tilan rouheat piirteet luovat uniikit puitteet persoonalliseen hääjuhlaan. Tilan ilme uudistuu jatkuvasti vaihtuvien taidenäyttelyiden mukana. Istuva illallinen järjestyy noin 80 hääjuhlavieraalle. 

Lue lisää Galleria Forum Boxista »

Kuva Galleria Forum Box

Lahden Upseerikerho, Lahti

Vuonna 1913 valmistunut rakennus palveli aikoinaan ainoastaan upseereja ja heidän vieraitaan, mutta nykyään ovet ovat avoinna myös siviiliväestölle – onneksi! Lahden Upseerikerho on juhlava ja tyylikäs kokonaisuus, jossa yhteen juhlatilaan mahtuu jopa 160 häävierasta. 

Lue lisää Lahden Upseerikerhosta »

Salutorget / Ravintolasali, Helsinki

Helsingin torikortteleissa sijaitsevassa Salutorgetissa on tunnelmalliset puitteet näyttävään hääjuhlaan. Pylväiden kehystämään ravintolasaliin mahtuu 86 häävierasta, mutta tiloja yhdistelemällä vieraita mahtuu jopa 120. 

Lue lisää Salutorgetista »

Ravintola Harmooni / Harmoonisali, Jyväskylä

Harmoonisalin kultaiset seinät ja avarat ikkunat luovat jugendtyyliseen tilaan todellista juhlan tuntua. Tunnelmallinen Ravintola Harmooni sijaitsee aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa ja sopii loistavasti noin 100 vieraan hääjuhlaan. 

Lue lisää Ravintola Harmoonista »

Sofia Future Farm / Sofia Bistro, Helsinki

Helsingin keskustassa sijaitsevan Sofia Bistron uniikit tilat ovat Museoviraston suojelemat. Kaarevat muodot, valkeat pylväät ja pöytien yllä seikkailevat valoköynnökset luovat intiimiä ja arvokasta tunnelmaa. Bistrossa järjestyy noin 80 vieraan häät. 

Lue lisää Sofia Bistrosta »

Kammi, Kuusamo

Maailman romanttisimmaksi ravintolaksi tituleerattu Kammi on täydellinen kohde, jos toiveissa on häätila maaseudun rauhassa. Ravintola on osittain maan alla ja sen takaseinän muodostaa rosoinen peruskallio. Sadat tuikut ja takkatuli luovat tilaan mystisen tunnelman. Kammin tiluksilla on yöpymismahdollisuus 40 vieraalle ja istuva illallinen järjestyy jopa 150 häävieraalle. 

Lue lisää Kammista »

Kuva Kammi

Hotel Lilla Roberts / Krog Roba, Helsinki

Korkeatasoinen Lilla Roberts luo elegantit puitteet hääjuhlille. Entisen poliisiaseman tiloihin rakennettu ravintola on tyylikäs mutta samaan aikaa rento miljöö, jossa nautitaan niin näyttävästä sisustuksesta kuin maukkaista tarjoiluista. Täydellinen tila noin 100 vieraan häille. 

Lue lisää Hotel Lilla Robertsista »

Villa Kivi, Helsinki

Tunnelmallinen Villa Kivi sijaitsee Töölönlahden historiallisella huvila-alueella, Finlandia-taloa vastapäätä. Kauniin huvilan juhlasalin näköalat hakevat vertaistaan, sillä sen ikkunat ja terassi avautuvat suoraan lahdelle. Upea hääpaikka maksimissaan 70 vieraan istuvalle illalliselle. 

Lue lisää Villa Kivestä »

Ravintola Piha, Tampere

Ravintola Piha toimii vanhassa kutomossa Tampereen Klingendahlissa. Avaraan ja pelkistettyyn saliin tulvii valoa korkeista ikkunoista. Ravintolassa järjestyy persoonallisen näköinen ja makuinen hääjuhla noin 80 vieraalle. 

Lue lisää Ravintola Pihasta »

Hus Lindman, Turku

Arvokasta tunnelmaa Aurajoen varrella. Hus Lindman on näyttävä, empiretyylinen rakennus, josta löytää tyylikkäät puitteet suureenkin juhlaan. Kulttuurihistoriallisessa miljöössä juhlitaan jopa 170 illallisvieraan häät.

Lue lisää Hus Lindmanista »

Manilla / Vanha Viinatehdas, Turku

Vanhan viinatehtaan vanhimpaan osaan kunnostettu juhlatila on persoonallinen niin tilaratkaisuiltaan kuin materiaaleiltaan. Osittain kaksikerroksisen tilan erikoisuus on lasitettu lattia, jonka alta paljastuu vanhoja perustuksia. Rustiikkisten tiiliseinien verhoilemaan tilaan mahtuu 170 häävierasta. 

Lue lisää Vanhasta Viinatehtaasta »

Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Tummaa puuta ja upeaa luonnonvaloa sisustuksessaan hyödyntävä Isä Camillo sijaitsee Kuopion Kauppakadulla, Snellmanninpuiston kupeessa. Tunnelmallisen ravintolan menu seuraa sesonkeja ja sopii korkeintaan 120 vieraan hääjuhliin. 

Lue lisää Isä Camillosta »

Kilta-sali / Juhlasali, Helsinki

Pääkaupungin ytimessä sijaitsevasta juhlatilasta huokuu suomalainen arkkitehtuuri ja funkkistyyli. Upea valaistus ja sievä lava sopivat hääjuhlaan, jossa nautitaan esityksistä ja puheista. Tunnelmalliseen juhlatilaan mahtuu korkeintaan 180 häävierasta istuvalle illalliselle.

Lue lisää Kilta-salista »

Etkö löytänyt vielä täydellistä hääpaikkaa? Tutustu Venuun kaikkiin upeisiin juhlatiloihin täällä! 

Venuu.fi on Suomen suurin tapahtumatilojen varauspalvelu, josta löydät ja varaat helposti tilan häihin, juhliin, saunailtoihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Lisää upeita hääpaikkoja löydät Venuu.fi:stä!