Hiustrendit nyt – romanttista rentoutta

Posted on

 

Tämän hetken hiusmuodissa näkyvät vahvasti romanttinen ja rento boho-tyyli, sekä kukilla koristellut kampaukset. Ykköset HiusSalongin Janina Vatanen kertoo hääjuhlien hiustrendeistä.

Romanttinen rentous on tämän hetken vallitseva trendi morsianten ja kaasojen kampauksissa.

Kampauksista halutaan mahdollisimman luonnollisen näköisiä ja monissa kampauksissa nähdään isoa kiharaa ja erilaisia letityksiä. Luonnollisuus näkyy myös hiustuotteiden käytössä; hiuslakan tai kiiltosuihkeen ei ole tarkoitus näkyä kampauksesta, vaan vaikutelman halutaan olevan rento.

- Nykyään myös häät ovat tyylillisesti hieman rennompia, ja morsiantenkin hiukset saattavat olla useimmin joko osittain tai kokonaan auki, laineilla tai erilaisilla kiharoilla. Huntujen käyttö on myös selkeästi vähentynyt, Vatanen kertoo.

Samalla kun huntujen käyttö on selkeästi vähentynyt, erilaiset kukkakoristeet kampauksissa ovat nyt todella suosittuja. Seppeleet tai yksittäiset floristilla teetetyt kukkakoristeet henkivät boho-tyyliä ja koristavat yhä useamman morsiamen kampausta.

kuvaseppele

Häävieraiden kampauksia nähdään tällä hetkellä laidasta laitaan. Helppo tapa selvitä tyylikkäänä häissä on käydä kampaajalla hiustenpesussa ja föönauksessa. Hyvin föönatut hiukset ovat usein jo itsessään erittäin hyvä kampaus.

- Monet kampaamot tekevät myös erilaisia pikakampauksia, esimerkiksi kiharoita tai rentoja letityksiä edulliseen hintaan. Samalla saat oman pienen luksushetken ihanaan päivään, Vatanen vinkkaa.

 

Hääkampauksen suunnittelu kannattaa aloittaa kampaajan kanssa jo hyvissä ajoin. Erilaisilla hiusten värjäys- ja leikkaustekniikoilla sekä oikeilla hoitotuotteilla hiuksissa voidaan korostaa haluttuja elementtejä, kuten saada hiukset näyttämään paksummilta tai kiiltävämmiltä. Vatanen haluaa myös muistuttaa, ettei hiuksia tarvitse kasvattaa vuositolkulla häitä varten. Lyhyisiin ja puolipitkiin hiuksiin saadaan myös upeita kampauksia, ja tarjolla on myös runsaasti erilaisia lisähiusvaihtoehtoja pysyvistä hiustenpidennyksistä väliaikaisiin klipsi- tai lettipidennyksiin.

- Kampauskuvia katsellessa kannattaa myös muistaa, että kampaus näyttää hyvinkin erilaiselta tummissa ja vaaleissa hiuksissa. Morsiuskampausta suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon koko kokonaisuus, eli hääpuku ja sen muoto, hiusten väri ja pituus, silmien väri ja meikki sekä suunnitellut korut, Vatanen summaa.

 

Vinkkejä morsiamellekukkahius

- Hiustenhoito on kaiken a ja o. Jokaisen kannattaa panostaa juuri omille hiuksille sopiviin shampooseen ja hoitoaineeseen. Kampaajan avulla saat selville omiin hiuksiisi sopivat tuotteet; parhaalle kaverillesi sopivat tuotteet eivät välttämättä ole parhaat tuotteet sinulle.

- Mikäli värjäät hiuksiasi, muista päivittää väri kuntoon hääpäivää varten.

- Pallonuttura on näyttävä ja klassisen kaunis valinta. Mikäli mietit erilaisia nutturavaihtoehtoja, pohdi missä tykkäät pitää ponihäntää. Se on usein kohta, mihin kampauksen painopiste kannattaa sijoittaa.

- Jos sääolosuhteet epäilyttävät, kokonaan kiinni oleva kampaus on aina yksi stressitekijä vähemmän sen paremman pysyvyyden vuoksi.

Vinkkejä Sulhaselle

- Etsi sinulle sopiva parturi, joka ymmärtää tyylisi ja hiuslaatusi päälle.

- Hiustenpituudesta riippuen hiukset kannattaa käydä leikkuuttamassa esimerkiksi viikkoa ennen häitä, tai erittäin lyhyessä mallissa jopa hääaamuna. Tällöin on mahdollisuus siistiä vielä mahdollisia viiksiä tai partaa.

- Huoliteltu ja hyvin toteutettu leikkaus on kuin valmis kampaus sulhaselle. Myös miesten hiuksia voidaan värjätä tai sävyttää halutun ilmeen saavuttamiseksi.

 

Lisätietoa Ykköset HiusSalongista:

 

Ykköset HiusSalonki

http://www.pkykkoset.fi/

Torikulma, Yliopistonkatu 32

40100 Jyväskylä

Puh. 010 235 107

 

Kuvat: Annika-Liinanki -Photography

Kuvien hiukset: Ykköset Hiussalonki