Uusi puku miehelle

Posted on

Kesän juhlat lähestyvät ja moni mies hankkii uuden puvun. Valmistujaiset, häät, kesäjuhlat – hyvin istuva ja tyylikäs puku on aina varma valinta perhejuhliin. Turon mallistosta löytyy useita hienoja vaihtoehtoja juhlapukeutumiseen. Rohkeasti asustamalla miehen puvusta tulee ainutlaatuinen ja uniikki.

 

Jokaiselle miehelle löytyy oikea puku Turon valikoimasta

Juhliin valmistautuvalla miehellä on loistava mahdollisuus hankkia edustava ja täydellisesti istuva pukukokonaisuus, josta on iloa monessa eri tilanteessa.

Turon myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tuominen valottaa kesän 2017 tärkeimpiä trendejä.

 • Tyylikäs, ajaton tumma puku on varmin valinta kesän juhliin. Yksityiskohdilla asuun voi tuoda vaihtelua eri tilanteissa. Kolmeosaisessa kokonaisuudessa liivi korostaa tilanteen juhlavuutta ja antaa muutenkin ryhtiä. Liiviin voi myös valita hieman puvusta poikkeavan yhteensopivan kuosin.
 •  Kesän suosituin väri on sininen, mutta harmaa on hiljalleen nousussa ja klassinen ’tumma puku’ eli musta tai erittäin tumma sininen toimii aina.
 • Tällä hetkellä suosituin puvun takki on kaksinapillinen ja siinä on kaksi halkiota takana.

 

Kutsujan velvollisuus on kertoa pukukoodiTuro2017-1

Perhejuhlia järjestävä tekee vieraille suuren palveluksen, kun kertoo kutsun yhteydessä pukukoodin. Tällöin kutsun toivetta noudattavan kutsuvieraan ei tarvitse itse enää pähkäillä, mikä tilaisuuteen parhaiten sopisi vaan hän voi valita vaatekaapistaan sopivan asun tai suunnata pukukoodi mukanaan ostoksille, jolloin asiantunteva myyjä osaa auttaa eteenpäin.

– Jos pukukoodia ei ole ilmoitettu ja olet vähääkään epävarma juhlien luonteesta, kannattaa pukukoodia aina kysyä juhlien järjestäjältä! On erittäin epämukavaa saapua juhlapaikalle ja huomata, että on arvioinut tilanteen täysin väärin ja pukeutunut joko liian juhlavasti tai arkisesti, myymäläpäällikkö Miika Pajukangas Turolta muistuttaa.

 

Istuvuudesta kenenkään ei tarvitse tinkiä

– Pystymme toimittamaan jokaiselle miehelle istuvan puvun, mittamuutospukujakin toimitetaan vuosittain myymälästämme yli 200, Miika Pajukangas lupaa.
Tavallisen mallistopuvun saa Turolta 450-550 eurolla ja mittamuutostyönä toteutetun puvun noin 650 eurolla kankaista riippuen.

 

Myymäläpäällikkö Miika Pajukangas Turolta antaa kolme hyvää neuvoa puvun hankintaa miettiville miehille:

 1. Hakeudu aina pukua hankkiessasi alan ammattilaisen luo. Erikoisliikkeessä sinua osataan palvella ja ottaa mitat oikein, lisäksi pukuun voidaan tehdä tarvittavia muutoksia ja toteuttaa yksilöllisiä toiveita viimeistelyssä. Ammattilainen kertoo sinulle, milloin housujen istuvuus on oikea ja takin hihat ovat oikean mittaiset. Erikoisliikkeessä voidaan laadukkaaseen pukuun tehdä pieniä muutoksia myös jälkikäteen, jos esimerkiksi takkiin kaivataan lisäväljyyttä tai kasvavan juniorin hihan mittaa pitää säätää pidemmäksi. Näin puku elää käyttäjänsä mukana useita vuosia eikä uusia pukuja ole pakko hankkia pienten muutosten takia.
 2. Varmista asiantuntevan myyjän avulla, että puku todella istuu päälläsi. Trendit muovaavat pukujen mitoituksia kapealinjaisesta väljempiin mitoituksiin ja taas takaisin. Jotta osaat tehdä ajan henkeen osuvan ostoksen, on tärkeää että myyjä osaa kertoa sinulle, miltä puvun kuuluu tämänhetkisten trendien mukaan ylläsi näyttää. Varo ostamasta liian pientä pukua siksi, että haluat näyttää hoikemmalta – liian kireä puku tekee normaalivartalostakin punkeron. Myyjä valitsee sinulle sopivan pukumallin vartalotyyppisi ja mieltymystesi mukaan. Turo tarjoaa kokovaihtoehtojen lisäksi neljää eri istuvuutta eli ”fit”iä: extra slim fit, slim fit, modern fit ja classic fit. Jos näistä vaihtoehdoista ei täydellistä istuvuutta löydy, on vielä vaihtoehtona mittamuutospuku, jossa yksilöllinen mitoitus voidaan täydellisesti huomioida.
 3. Et voi koskaan ostaa liian hyvää pukua! Kankaiden laadukkaat materiaalit, pienet mutta tärkeät yksityiskohdat ja oikeat sävyt ovat juuri niitä asioita, joilla voit viestiä olevasi varma ja taitava pukeutuja ja tehdä hyvän ensivaikutelman. Suunnittele kokonaisuus kuntoon osaavan myyjän avulla. Ostamalla pukuun sopivan liivin ja erilaisia paitoja, saat käyttöösi monta erilaista asukokonaisuutta yhdestä puvusta. Jos käytät pukua päivittäin, kannattaa pukuun ostaa kahdet housut. Housut kuluvat huomattavasti nopeammin kuin takki, joten pidennät puvun käyttöikää housuja vaihtelemalla.

 

Puvun ostajan muistilista

 • Sovittele. Pukua on miltei mahdoton ostaa sovittamatta ja useimmiten pukuun täytyy tehdä pieniä korjausompeleita. Pukuliikkeessä ammattitaitoiset myyjät osaavat ottaa mitat oikein ja myydä täydellisesti istuvan puvun.
 • Muista ostaa puku tarpeeksi ajoissa! Jos pukuun tehdään korjauksia tai valintana on kokonaan alusta tehtävä mittatilauspuku, aikaa voi mennä useampiakin viikkoja.
 • Jos puku ostetaan häihin, mielessä kannattaa pitää häiden mahdollinen väriteema ja millainen morsiamen puku on. Morsiamen puvun yksityiskohtia tai koristeita voi käyttää miehen puvussa vaikkapa taskuliinassa tai kravatissa.
 • Kravatilla, paidalla ja taskuliinalla saa vaihdettua puvun ilmettä helposti.
 • Panosta laatuun. Jos olet menossa naimisiin, tämä kuva tulee olemaan hyllylläsi seuraavat 50 vuotta.
 • Ota rennosti! Puku oikaisee ryhdin automaattisesti ja komistaa kantajansa.

 

Turo2017-14Turo pähkinänkuoressa

Vuonna 1938 perustettu Turo on viime vuosina käynyt läpi perusteellisen muodonmuutoksen. Pitkien perinteiden ja vahvan osaamisen päälle on rakennettu laadukkaista eurooppalaisista kankaista valmistetut uudet selkeät ja erittäin trendikkäät pukumallistot, joiden neljä eri mitoitusta vastaavat jo sellaisinaan lähes jokaisen miehen tarpeita. Tämän lisäksi erikoistoiveita voidaan toteuttaa ketterän mittamuutospukupalvelun avulla. Puvut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan omassa ompelimossa Liettuassa.
Turon omistajilla ja henkilökunnalla on kiihkeä halu auttaa suomalaisia miehiä heidän pukeutumisessaan ja palvella pukuhankinnoissa aina viimeiseen yksityiskohtaan asti. Turon pukuja myydään lukuisissa asiantuntevissa myymälöissä kautta maan ja lisäksi Turolla on lippulaivamyymälät Helsingin keskustassa osoitteessa Keskuskatu 6 ja Kauppakeskus Iso Omenassa Espoossa.

 

 

 

 

 

Lisätietoja miesten puvuista ja Turon tuotteista:

Turo Stores
Miika Pajukangas
Myymäläpäällikkö
044 7571191
miika.pajukangas@turo.fi
www.turoshop.com