Häiden mittainen matka

Posted on

 

Koen, että yksi tärkeimmistä tehtävistäni asiakkaitteni hääpäivässä on sisäistää häiden teema ja tunnelma sekä tuoda se esiin parhaimpani mukaan. Oma taipaleeni hääparien kanssa alkaa usein jo ennen, kuin lähipiirikään häistä tietää. Hääkutsuja ja Save The Date-ilmoituksia lähdetään suunnittelemaan täyttä intoa puhkuen, vähän ylpeinäkin yhteisestä salaisuudestamme. Monesti tässä vaiheessa naiset ovat myös yhteydessä tulevalta puolisoltakin salattavissa asioissa: millainen se huomenlahjakuvaus olisi?

 

 

Hetki hetkeltä lähestymme kohti häiden alusta; tällöin kuvausasiakkaitteni kanssa pidetään kuvauspalaveria jo käytyjen sähköpostikeskusteluiden jatkoksi. Tällöin ollaan jo enemmän kartalla siitä, mitä tapahtuu, milloin ja missä. Mietitään ja suunnitellaan aikataulut parhaiksi yhdessä, juuri hääparini tarpeisiin ja toiveisiin pohjautuen. Kuvataanko potretit ennen vai jälkeen kirkon, onko kirkkoa lainkaan, kuvataanko vain hääparin kesken vai onko mukana myös hääavustajia tai ehkä hääparin omat lapset? Graafisen suunnittelun asiakkailleni toimitan viimeistään näihin aikoihin häiden painotuotteet kuten ohjelmalehtiset, menut, vieraskirjakortit yms. Sitten koittaa se suuri hetki, THE hääpäivä; kuvausparieni kanssa nykyään yhä useammin aloitan päivän yhdessä kokemisen jo heti aamusta: olen mukana ensijännityksestä lähtien aina parin yhteisiin First Lookeihin, siitä vihkimisen kautta kohti illan juhlaa. Graafisen suunnittelun asiakkaitteni printit ovat käytössä päivä alusta loppuun, ne tukevat häihin suunniteltuja ohjelmia ja ohjaavat vieraita tarvittuna aikana oikeisiin paikkoihin.

 

 

Koittaa hetki häiden jälkeen; pääsemme viimein näkemään, mitä päivästä on jäänyt jälkeen. Morsian esittelee puolisolleen hääpäivän aamuna kokoelman parhaiksi valitsemiamme huomenlahjakuvia, pariskunta käy ehkä yhdessä läpi edellisen päivän kulkua ja vieraiden kirjoittamia tervehdyksiä tai hääbingon tuloksia. Muutamien viikkojen jälkeen hääpäivästä on minun aikani esitellä ensimmäisiä kuvamuistoja parille. Kuvat tulevat tämänkin jälkeen muistuttamaan uudelleen ja uudelleen tuosta ikimuistoisesta päivästä, muistuttaen jokaisesta hetkestä (niistäkin, jotka parilta ehkä jäivät itseltään hääpäivänä huomaamatta). Valitaan hääkuvista parhaat kiitoskortteihin, loputkin muistot tallennetaan kansiin ja kehyksiin. Graafisen suunnittelun asiakkailleni suunnittelen tässä vaiheessa muiden graafisten tuotteiden jatkoksi persoonalliset ja ikimuistoiset kiitoskortit vieraille lähetettäväksi kiitoksena maailman parhaasta päivästä.

Minun työni hääparien kanssa ei ala hääpäivän aamusta, eikä se pääty hääpäivän iltaan. Se alkaa kuukausia, ehkä jopa vuosia ennen hääpäivää ja jatkuu vielä useita kuukausia tuon päivän jälkeenkin. Parhaassa tapauksessa myös pariskunta ja minä solmimme liiton vuosiksi, jolloin saan seurata vierestä näiden ihanien parieni kasvamista perheiksi,  perheiden kasvamista yksiköiksi, suvuiksi ja näiden eri yksiköiden elämää, kehittymistä ja kasvamista.

Nähdään messuilla!

-Jenni / Jenora Design

www.jenoradesign.com

Instagram

Facebook

Pinterest

Blogi