Tyylikäs ja tunnelmallinen Vesilinna

Posted on
Tyylikäs, mutta lämmin tunnelma; tasokas ja herkullinen menu; ammattimainen ja joustava palvelu. Ja kimmeltävä kynttilämeri! Siinä neljän kärki toiveita, joita hääjuhlapaikallemme asetimme. Onnekkaina saimme järjestää elämämme tärkeimmän juhlan Jyväskylän Harjun laella kohoavassa Vesilinna Restaurantissa, joka täytti odotuksemme täydellisesti – ja vielä hitusen päälle.

Teksti: Jenni Hakola, Kuvat: Valokuvaaja Mikko Suutala

Jyväskylän keskustan ytimestä on vain kivenheitto matkaa Vesilinnaan, joka vanhan vesitornin huipulla tarjoilee havupuiden ympäröimänä upeat näköalat yli kaupungin, kauas Päijänteelle saakka. Ravintola on helposti tavoitettavissa niin jalan vuonna 1925 valmistuneita Neron legendaarisia portaita pitkin kuin autolla Harjun päälle hurauttamalla. Runsas määrä maksutonta pysäköintitilaa helpottaa häävieraiden saapumista juhlapaikalle. Ravintolaan siirrytään hissillä, ja perillä ollaan huikeat 70 metriä kaupungin keskellä sijaitsevan Jyväsjärven yläpuolella.

Suuri, pyöreä ravintolasali vetää parhaimmillaan jopa 150 henkeä, mutta sopii myös pienille seurueille. Meille oli ehdottoman tärkeää, että saisimme koko ravintolan omaan käyttöömme päivän ajaksi, ja 90 hengen vierasmäärällä tämä myös onnistui. Yksi yhtenäinen tila mahdollisti koko juhlaväen intiimin yhdessäolon ja osallistumisen hauskoihin ohjelmanumeroihin. Tilaa riitti samalla rentoon seurusteluun ja tanssimiseen eikä tiukkaa olisi tehnyt bändinkään kera. Illan pimetessä kymmenet kivituikut ja vesitornin alla leviävän kaupungin valot loivat tilasta lumoavan tunnelmallisen. 

Fanaattisina hyvän ruoan ystävinä panostimme häissämme erityisesti korkeatasoiseen ruokaan. Saimme Vesilinnalta tutustuttavaksi erilaisia menulistoja, joista poimimme itsellemme mieluisan kokonaisuuden. Alkuruokapöydän buffetissa painotimme erityisesti kalavalikoimaa, mutta pidimme mukana myös runsaat salaatit, joihin valitsimme sisällön talvisen satokauden raaka-aineista.

Hääillallinen sai lisää juhlavuutta, kun pääruoat tuotiin pöytiin lautasannoksina. Pohdimme pitkään pääruoan sisältöä ja teimme onnistuneen valinnan ottamalla siihen maissikananrintaa, timjami-perunaröstiä sekä talviomena-calvadoskastiketta. Annokset valmisteltiin näytöstyyliin keittiömestarin johdolla ravintolasalin puolella eikä annoskoossa säästelty. Häämekosta olisi tehnyt mieli avata pari nappia, jotta herkullisen annoksen olisi voinut nauttia viimeiseen muruseen asti. Erityisen positiivisesti ilahduimme myös vegaaniruokavaliota noudattavien vieraidemme annoksista, jotka valmistettiin yhtäläisellä pieteetillä kuin normaali menukin. 

Vesilinna Restaurantin yksi ehdottomista valttikorteista on laaja viinivalikoima, jonka laadun takaa oma maahantuonti ja harvinaista kyllä, jopa oman viinitilan tuotanto! S.A. Prümin viinitila Saksan Moselin laaksossa tuottaa huippuviinejä Riesling-, Pinot Blanc - ja Pinot Noir -rypäleistä. Listalta löytyy myös huikeat kahdeksan erilaista samppanjavaihtoehtoa, joten juomien laadukkuus on taattu. Itse valitsimme suosittelun perusteella maissikanan kanssa tarjolle lempirypäleestämme Rieslingistä talon omalla viinitilalla tuotettua viiniä.

Ikimuistoisen päivän kruunasi hääkakku, jolle olimme antaneet vain yhden toiveen: suklaata muodossa missä hyvänsä. Vesilinna Restaurantin keittiömestari Helmut Rauniaho loihti kertakaikkisen upean luomuksen, jota ikuistettiin salamavalojen räiskeessä innolla. Suklaacanachen lisäksi kakku sisälsi persikkaa ja vaniljakreemiä, ja oli mehevyydessään ja herkullisuudessaan vailla vertaa. Itse tekemämme pikkuleivät ja suloiset minimarengit täydensivät kahvipöydän.

Joka kerta, kun näemme Vesilinnan kohoavan Jyväskylän siluetissa, muistamme oman joulukuisen hääpäivämme, jolloin saimme jättää kaiken huolehtimisen osaaviin käsiin ja keskittyä vain olennaiseen: nauttimaan juhlasta ja ruoasta, läheisistä juhlavieraista sekä toisistamme.

Lue lisää: http://vesilinna-restaurant.fi

Vesilinna mukana Jyväskylän Häämessuilla tammikuussa.