Sandberg – Aina aito.

Posted on

Timanttikorun ostajan olisi hyvä varmistaa, onko esiteltävässä korussa aidot timantit vai niiden jäljitelmät. Yhä tavallisempaa on, että liikkeissä esitellään aitojen timanttikorujen sijasta epäaitoja mallikappaleita. Tällaisessa tapauksessa ostaja ei voi nähdä, miltä ostettavan/tilattavan korun timantit oikeasti näyttävät.

Timanttikorujen jäljitelmissä/mallikappaleissa käytetään timanttien sijasta yleisimmin zirkonioita (kuutiollinen zirkonia). Zirkonia on keinotekoinen tuote ja ylivoimaisesti yleisin timantin jäljitelmä. Zirkoniat matkivat täysin puhtaita ja GIA:n asteikolla D:n värisiä eli täysin värittömiä timantteja ja yleensä niistä voidaan havaita aitoon timanttiin nähden voimakkaampi dispersio eli tuli. Täysin puhtaat ja täysin värittömät timantit ovat erittäin harvinaisia ja kalliita, joten jäljitelmäkorun zirkoniat antavat värin ja puhtauden osalta harhaanjohtavan ja todellisuutta paremman kuvan korun timanttien laadusta ja ulkonäöstä. Samoin zirkonioiden voimakkaampi tuli voi saada ne näyttämään myymälän valoissa enemmän kimaltavilta, ”blingiltä”, kuin aidon timantin hillitympi, tyylikäs olemus ja loisto.

Timanttien osuus timanttikorun arvosta on yleensä merkittävä – niiden koosta, määrästä ja laadusta riippuen ne voivat muodostaa jopa yli 95% korun hinnasta. Timanttien luokitus ja laatu vaikuttaa arvon ohella myös niiden kauneuteen. Siksi omin silmin nähtynä saatu käsitys timanttien kauneudesta korussa on olennaisessa osassa, kun korun ostopäätöstä tehdään.

Kannattaakin aina kysyä, esitelläänkö sinulle aitoa tuotetta vai jäljitelmää. Kun näet Sandberg-timanttikorun kultasepänliikkeessä, näet sen aina aitona, aidoilla timanteilla varustettuna. Näin voit omin silmin todeta timanttien loiston ja laadun, tuntea jalometallin painon ja varmistua siitä, että ostamasi koru on saman näköinen ja tuntuinen kuin liikkeessä näkemäsi tuote.

Sandberg-timanttikoru on aina aito.

Vaaka, Suvituuli-yhdistelmä + V-970w-morg, kukkatausta